15
Mar

Sunsation barst dit weekend los

De dertigste editie van Sunsation gaat vrijdag 16 maart van start met Sunsation Live, met een optreden van The Great Piano’s On Tour XXL. Tijdens deze avondvullende muziekshow staat de bezoeker centraal, want de muzikanten spelen op verzoek. De twee pianisten/zangers worden ondersteund door een drummer, een saxofonist en een gitarist. Speciaal voor deze avond wordt het podium in het midden van de tent geplaatst. Dj Eling verzorgt de muzikale omlijsting.

Zaterdag 17 maart staat de Klimaatgroep Hollandse Avond op het programma. Trekpleisters zijn Gerard Joling en Snollebollekes. Dj Roy draait voor het tiende jaar de muziek op het hoofdpodium. De knotsgekke dj Maarten is de gastheer in de tweede tent.

Deze editie kent echter nog een jubileum: Sunsation vond 20 jaar geleden voor het eerst plaats op de huidige locatie. De organisatie is Staatsbosbeheer erg erkentelijk voor het gebruik van het terrein, dat onderdeel is van het schitterende borgterrein Ewsum.

De komende editie zou wel eens de koudste ooit kunnen worden. Er worden temperaturen onder nul verwacht. Sunsation vindt plaats in verwarmde tenten, echter het terrein tussen beide tenten is niet verwarmd. De organisatie adviseert de bezoekers zich warm aan te kleden.