19
Mar

Groot feest op Sunsation

Afgelopen weekend ging de 30e editie van Sunsation van start. De organisatie had op de openingsavond al haar sponsors uitgenodigd voor een VIP-arrangement. Voorafgaand aan het optreden van The Great Piano’s opende burgemeester Rodenboog van de gemeente Loppersum de jubileumeditie van Sunsation. Hij sprak lovend over alle vrijwilligers en sponsors die het jaarlijkse feest in Middelstum mogelijk maken. De sponsors hadden toegang tot een speciale VIP-ruimte waar de hapjes en drankjes ruim voorradig waren. The Great Piano’s zorgde voor de vierde keer op rij voor een mooi feest waarbij menig verzoeknummer werd gespeeld. Sommige bezoekers waagden zich zelfs aan een dansje op de piano’s.

Op zaterdag zorgde de Hollandse Avond voor een nieuw bezoekersrecord. Artiesten als Gerard Joling en Snollebollekes zorgden voor een enorme toeloop. Vanwege de temperaturen onder nul had de organisatie extra kachels geregeld. In combinatie met de harde noordoostenwind was het op het buitenterrein snijdend koud. De avond was nog maar net begonnen of de waterleidingen in de toiletten waren al bevroren. Uit diverse garages in Middelstum werden extra kachels aangerukt om de leidingen weer te ontdooien. Gelukkig beschikt Sunsation over een aantal vrijwilligers met veel technische kennis en zij kregen uiteindelijk de toiletten weer aan de praat. De twee dj’s Roy en Maarten zorgden ondertussen in de twee tenten voor een groot feest.

Sunsation gaat woensdagmiddag verder met de kinderdisco. Op vrijdagavond gevolgd door Back to the 90s and 00s. Op zaterdag sluit Sunsation af met het Dance Event.