25
Jan

Popprijs-winnaar Ronnie Flex naar Sunsation

MIDDELSTUM - De 28e editie van muziekspektakel Sunsation is in aantocht. Van 8 tot en met 16 april is het weer volop genieten op het festivalterrein in Middelstum. De organisatie is er wederom in geslaagd een aantal artiesten van formaat vast te leggen. Zo zal onder andere Popprijs-winnaar Ronnie Flex in het eerste weekend te zien zijn. In datzelfde weekend maken ook de hardstyle grootheden D-Block & S-te-Fan hun opwachting op Sunsation. In het tweede weekend zal de muzikale feestvreugde tot ongekende hoogte stijgen. The Great Piano's On Tour keren namelijk terug op Sunsation. Daarnaast krijgt de Hollandse Avond net als vorig jaar een tweede podium.

Op de openingsavond, vrijdag 8 april, gaat Sunsation van start met Back to the 90’s and 00’s. Tijdens deze avond zal onder andere Twenty 4 Seven optreden. Deze formatie scoorde in de jaren 90 diverse grote hits in binnen- en buitenland, waaronder 'Is It Love', 'Slave To The Music' en 'Take Me Away'. Ook zanger Jody Bernal zal vrijdag 8 april het Sunsation podium betreden. Jody Bernal was in 2000 verantwoordelijk voor dé zomerhit van het jaar met zijn aanstekelijke single 'Que Si, Que No'.

Dance Event

Zaterdag 9 april vindt het Sunsation Dance Event plaats. Dit onderdeel is inmiddels uitgegroeid tot één van de grootste in zijn soort. De afgelopen jaren moest het festivalterrein zelfs op het laatste moment verder worden vergroot om het aantal bezoekers te kunnen bergen. Programmeur Eling Zuidhof heeft een groot aantal top-artiesten vast weten te leggen. Het evenement biedt verdeeld over twee podia een mix van de meest populaire dance-stijlen. Absolute headliners dit jaar zijn Ronnie Flex en het hardstyle duo D-Block & S-te-Fan.

De uit Capelle afkomstige rapper en zanger Ronnie Flex veroverde het afgelopen jaar de Nederlandse muziekscene met zijn mix van hip-hop, dance en dubstep. Samen met Lil' Kleine was hij verantwoordelijk voor de grootste hit van het jaar met de single 'Drank & Drugs'. Deze single is het resultaat van de 'New Wave' opnamesessies op Schiermonnikoog. New Wave won onlangs verrassend de Popprijs tijdens Noorderslag in Groningen. Ronnie Flex werd eerder ook al onderscheiden door Spotify als meest gestreamde artiest van Nederlandse bodem. Het populaire hardstyle duo D-Block & S-te-Fan staat al sinds vele jaren aan de absolute top van de hardstyle scene. De kenmerkende combinatie van melodie, zang en beat bracht het succesvolle tweetal wereldwijd langs de grootste festivals. De kroon op het werk volgde in 2011, toen ze exclusief in de Heineken Music Hall op mochten treden. Het resulteerde meteen in een uitverkocht huis. Naast Ronnie Flex en D-Block & S-te-Fan betreden ook Childsplay, Dave Roelvink, Outbreak, Devin Wild, Punish en Endymion zaterdag 9 april de twee Sunsation podia.

Great Piano’s

Het tweede Sunsation weekend begint op vrijdag 15 april met Great Piano's On Tour XXL. Dit live muziekspektakel was vorig jaar voor het eerst onderdeel van Sunsation. Na afloop ontving de organisatie zoveel positieve reacties dat besloten is ze opnieuw naar Middelstum te halen. De opzet blijft hetzelfde: in het midden van de tent wordt een speciaal podium gemaakt met twee vleugels, waarop de twee pianisten hun muzikale duels zullen spelen. De diverse artiesten bevinden zich middenin het publiek, waar ze ongetwijfeld menig verzoeknummer tot een waar feest maken.

De Hollandse Avond vormt zoals elk jaar de slotavond van Sunsation. De artiesten worden verdeeld over twee tenten. Hierdoor biedt deze traditionele feestavond ook dit jaar weer voor ieder wat wils. Meest opvallende gasten zijn dit jaar de mannen van Ancora. Deze muziekformatie neemt de bezoeker op eigentijdse wijze mee naar de vergeten parels van de zee. Onvervalste shantypop dus, gecombineerd met Ierse folkmuziek.

De Hollandse hits blijven uiteraard de boventoon voeren met acts als Helemaal Hollands, De Alpenzusjes, De Havenzangers 2.0, Kees Haak en Bert Zwier. Op het hoofdpodium draait dj Roy de platen aan elkaar, Feest DJ Maarten is de gastheer op het tweede podium.

Voorverkoopdag

Evenals vorig jaar geeft een ticket voor het Sunsation Dance Event gratis toegang tot Back to the 90´s and 00´s. Dezelfde regeling geldt ook voor het tweede weekend: een ticket voor de Hollandse Avond geeft gratis toegang tot The Great Piano’s. De voorverkoop voor Sunsation start op zaterdag 30 januari met de voorverkoopdag. Op deze dag zijn tickets en munten tegen hoge kortingen verkrijgbaar. De voorverkoopdag vindt plaats in het Multicentrum aan de G. Alberdastraat 5 in Middelstum, van 10.00 – 16.00 uur.