06
Apr

Organisatie bereidt zich voor op druk bezocht Sunsation

Wie al een kijkje heeft genomen bij de voorbereidingen op ons festivalterrein, zal het wellicht al zijn opgevallen. Er ligt vanaf het fietspad richting Kantens een pad van rijplaten door de wei naar de tent. Wat hebben ze bij Sunsation nu weer bedacht?

Het antwoord is heel logisch. Voorzitter Martijn Wilpstra zei het al eens eerder, “We doen dit dan al meer dan 25 jaar, maar we leren nog elk jaar bij”. Vorig jaar bleek het voor de hulpdiensten toch wel lastig te worden, om vanaf het dorp naar het festivalterrein te komen, doordat door de grote drukte de toegangsweg vol stond met publiek. “Wij zijn van eenvoudige oplossingen: dan het publiek maar door de wei naar de tent” aldus Wilpstra. “Maar dat is niet het enige wat we dit jaar anders doen, hoor. Ook de entree pakken we anders aan, we brengen mensen niet meteen de grote tent in, maar het binnenterrein op. ” De organisatie hoopt op deze manier mensen bij aankomst meteen duidelijk te maken, dat er niet alleen op het hoofdpodium, maar ook in de kleinere tent van alles te beleven valt. “We hopen zo echt een festivalbeleving te creëren voor het publiek” vult Wilpstra aan. Op de vraag of het nodig is antwoordt Wilpstra lachend: “Ik krijg net een app dat de laatste kaarten naar de voorverkoopadressen worden gebracht, dus ja, we verwachten weer een volle bak”.

Op een festival hoort ook ruimte voor lokale helden en dus boekte de organisatie deze week nog een nieuwe act voor de Klimaatgroep Hollandse Avond: VanDeStraat. De band doet popliedjes in het Gronings en is bekend geworden met de hit “Aaierbal” en hun Michael Jackson-cover voor GrunnenTV “Jentege Janny”.