23
Jan

Sunsation haalt André Hazes naar Middelstum

MIDDELSTUM – Sunsation editie 29 staat alweer voor de deur. Van 31 maart tot en met 8 april staat het spektakel op het festivalterrein in Middelstum op de kalender. Het is de organisatie ook dit jaar weer gelukt een flink aantal artiesten van formaat te boeken. Zo is een lang gekoesterde wens van de organisatie uit gekomen en zal André Hazes Jr. in het eerste weekend op het Sunsation-podium staan. Een week later zijn op het Sunsation Dance Event  Freddy Moreira en Da Tweekaz de absolute headliners.


Op de openingsavond, vrijdag 31 maart, gaat Sunsation van start met Great Piano’s XXL. Dit live muziekspektakel keert voor de 3e keer terug op Sunsation.  De opzet blijft hetzelfde: in het midden van de tent wordt een speciaal podium gemaakt met twee vleugels, waarop de twee pianisten hun muzikale duels zullen spelen. De diverse artiesten bevinden zich middenin het publiek, verzoekjes zijn welkom. DJ Eling zorgt voor de verdere muzikale omlijsting van deze avond.

De Klimaatgroep Hollandse Avond is bij uitzondering eens niet de slotavond van Sunsation, maar het feest is daarom beslist niet minder gegarandeerd! Ook dit jaar biedt deze traditionele feestavond ook dit jaar weer voor ieder wat wils. Ancora keert terug, maar dit jaar staan ze op het hoofdpodium. Naast André Hazes Jr, heeft de organisatie een absolute feestknaller in huis weten te halen met Snollebollekes! Wie in december 3FM Serious Request heeft gevolgd, weet dat deze artiest garant staat voor feest.

Ook de Noord-Nederland zal goed vertegenwoordigt zijn op de Hollandse Avond met Burdy en Lytse Hille. Op het hoofdpodium draait dj Roy de platen aan elkaar, Feest DJ Maarten is de gastheer op het tweede podium.

Back to the 90s & 00s

Vrijdag 7 april gaat Sunsation verder met Back to the 90s & 00s. Tijdens deze avond zal onder andere Lasgo optreden. Deze Belgische dance-act had aan het begin van de 00s een aantal hits met ‘Something’, ‘Pray’ en ‘Alone’. Verder staan Klubbheads vs Boozywoozy en het legendarische duo Flamman & Abraxas deze avond op het Sunsation-podium. Lokale held DJ Peter zorgt de rest van de avond voor feest.

Dance Event

Met het Dance Event op 8 april sluit Sunsation 2017 af met een knaller. Met Freddy Moreira en Da Tweekaz heeft de organisatie 2 headliners van wereldformaat in huis gehaald. Ook de rest van de line-up staat als een huis. Zo zal Rudi Feral zijn kunsten laten zien in The Arena. Rudi Feral zal bij het grote publiek vooral bekend zijn als GTST-acteur Ruud Feltkamp, maar platen draaien kan hij ook. Gio en Keizer scoorden afgelopen jaar een megahit in het uitgaanscircuit met het nummer ‘Omlaag’. Deetox deed dat ook, met ‘Het Land Van’, haar samenwerking met Lange Frans. Moombahteam, Neophyte, Adrenalize, Rebourne en Dansado & De Feestneger maken de line-up compleet. Hosts zijn opnieuw MC Apster en MC Marboo.

Voorverkoopdag

Evenals vorig jaar geeft een ticket voor het Sunsation Dance Event gratis toegang tot Back to the 90´s and 00´s. Dezelfde regeling geldt ook voor het eerste weekend: een ticket voor de Hollandse Avond geeft gratis toegang tot The Great Piano’s. De voorverkoop voor Sunsation start op zaterdag 28 januari met de voorverkoopdag. Op deze dag zijn tickets en munten tegen hoge kortingen verkrijgbaar. De voorverkoopdag vindt plaats in het Multicentrum aan de G. Alberdastraat 5 in Middelstum, van 10.00 – 16.00 uur.