29
Mar

Sunsation breidt festivalterrein uit

De organisatoren van Sunsation hebben besloten het festivalterrein uit te breiden. Reden is de fors hoger dan verwachte kaartverkoop. Voorzitter Martijn Wilpstra: “De kaarten vliegen de deur uit. Dat geldt voor beide weekenden, dus hebben we besloten het terrein te vergroten. Blijkbaar heeft iedereen zin in een feestje.”

 

De grote tent wordt 60 meter lang in plaats van 50. De tweede tent wordt verbreed van 15 naar 20 meter. Ook wordt de entree tot het festivalterrein over de volle lengte overdekt. En op het binnenterrein wordt een extra kassa geplaatst voor de muntverkoop.

Sunsation gaat vrijdag 31 maart van start met de Great Piano’s XXL. Tijdens deze avondvullende muziekshow staat de bezoeker centraal, want de muzikanten spelen op verzoek. De twee pianisten/zangers worden ondersteund door een drummer, een saxofonist en een gitarist. Daarnaast zal de show begeleid worden door visuele effecten en videobeelden. Speciaal voor deze avond wordt het podium in het midden van de tent geplaatst

.

Zaterdag 1 april staat de Klimaatgroep Hollandse Avond op het programma. Trekpleister is de populaire zanger Andre Hazes jr.. De organisatie probeerde al drie jaar om hem naar te Middelstum halen en is trots dat het nu is gelukt. Hazes verkocht in januari twee keer AFAS live uit en speelt deze maand vijf keer in een uitverkochte Ziggo Dome tijdens Holland Zingt Hazes. De carrière van de zanger neemt momenteel een grote vlucht, vandaar dat hij besloten heeft te stoppen met de presentatie van het ‘Rad van Fortuin’ op SBS6. Zijn single ‘Leef’ was in 2016 het meest gedraaide nummer in de Nederlandse horeca. Naast Hazes staan ook de Snollebollekes, Ancora, Burdy, Lytse Hille, dj Roy en Feest DJ Maarten op het affiche.

Op vrijdag 7 april gaat Sunsation terug in de tijd met Back to the ‘90s and ‘00s. Dj Peter verwelkomt deze avond diverse gasten zoals de Belgische topact Lasgo, Klubbheads vs Boozywoozy en Flamman & Abraxas.

Met het Dance Event op 8 april sluit Sunsation af met een knaller. Met Freddy Moreira en Da Tweekaz heeft de organisatie 2 headliners van wereldformaat in huis gehaald. Ook de rest van de line-up staat als een huis, waaronder Gio & Keizer, Deetox en Moombahteam. Tickets zijn verkrijgbaar op sunsation.nl en bij alle vestigingen van Primera.