Gerard Joling

Gerard Joling behoeft geen introductie. Hij is inmiddels niet meer weg te denken uit de top van de Nederlandse showbizz. Sinds zijn doorbraak in 1985 na deelname aan Henny Huisman's Soundmix Show volgde hit na hit. "Love is in your Eyes", "Ticket to the Tropics" en "No more Boleros" zijn liedjes die nog altijd staan als een huis. Deelname aan Eurovisie, een glansrijke televisie-carrière, uitverkochte concerten in Ahoy en de Ziggodome. Gerard heeft het allemaal gedaan. Gerard staat 17 maart 2018 op Sunsation voor de Hollandse Avond.

Brennan Heart

Brennan Heart is wereldwijd één van de belangrijkste vertegenwoordigers van het hardstyle-genre. De video van "Lose My Mind", het nummer wat hij met Wildstylez maakte, heeft meer dan 20 miljoen views op youtube. Tracks als "Just as Easy" en "Imaginary" zijn andere voorbeelden van de sound die Brennan Heart op de kaart heeft gezet: harmonieuze melodieën en catchy vocals gecombineerd met een dikke beat. Brennan Heart stond al op de grootste dance-podiums ter wereld als Mysteryland, Defqon 1, Qlimax. Hij staat op 24 maart 2018 op het Sunsation Dance Event.

Vengaboys

De Vengaboys, wie kent ze niet? De definitie van 90s Eurodance, een Nederlandse groep bedacht door Wessel van Diepen en Dennis van den Driesschen. De eerste voorzichtige successen worden geboekt met Parada De Tettas (1997) en To Brazil (1998). De doorbraak volgt met Up And Down, gevolgd door We Like To Party en de nummer 1-hits Boom, Boom, Boom, Boom en We're Going To Ibiza. Met hun eenvoudige en aanstekelijke muziek wordt ook het buitenland veroverd. De Vengaboys staan 23 maart 2018 op Back to the 90s & 00s.

Snollebollekes

"Links, Rechts" & "Springen Nondeju!". Sinds Sunsation 2017 weet heel Groningen wie Snollebollekes is. De beste feest-act van Nederland en de rest van het zonnestelsel. Subtiliteit is overbodig, hoempapa met een dikke beat en springen nondeju! Op 17 maart 2018 staat Snollebollekes opnieuw op de Hollandse Avond van Sunsation. Welkom in de feesttent, doe maar lekker maf.

Jonna Fraser

Jonna Fraser is de veelzijdigste Nederlandse rapper van dit moment. Van gangstarap tot zwoele soul, je hoort het bij Jonna allemaal terug. Na zijn deelname aan het Popprijs-winnende "New Wave"-project waar ook Ronnie Flex en Lil'Kleine deel van uit maakten, gaat ook Jonna Fraser als een komeet. "Party" met Ronnie Flex en "Do or Die" met Broederliefde zijn youtube-hits en een recente samenwerking met Yellow Claw, "Open" zorgt er voor dat Jonna Fraser nu ook internationaal doorbreekt. Jonna Fraser staat 24 maart 2018 op het Sunsation Dance Event.

Freddy Moreira

Vraag een bezoeker van het Sunsation Dance Event 2017 wie hij of zij de beste artiest van de avond vond en de kans is groot dat het antwoord "Freddy Moreira" is. Freddy Moreira staat garant voor een show bomvol energie waarbij de tracks in hoog tempo gemixt worden. Ook internationaal groeit de schare fans van Freddy Moreira gestaag, hij tourt dan intussen ook in heel Europa, Zuid-Amerika, het Midden-Oosten en de Caraïben. Zaterdag 24 maart 2018 staat hij weer op het Sunsation Dance Event.

2 Brothers on the 4th Floor

Broers Bobby en Martin Boer begonnen begin jaren '90 te experimenteren met muziek in hun ouderlijk huis, een flat op de 4e verdieping van een appartementen-complex. Na een 1e single "Can’t Help Myself", volgde de echte doorbraak in 1993 toen de broers rapper D-Rock en zangeres Des'Ray bij elkaar brachten voor de single "Never Alone". Het was het begin van een reeks hits als "Dreams", "Let me be Free",  "Fly (Through the Starry Night)" en "Come Take My Hand". Vrijdag 23 maart staan 2 Brothers on the 4th floor op Sunsation tijdens Back to the 90s & 00s.

Code Black

Ook Code Black is voor Sunsation geen onbekende. In 2013 stond de Australische hardstyle-dj al op het Sunsation Dance Event en de Aftermovie van dat jaar werd voorzien van zijn track "Brighter Day". Code Black bracht in de afgelopen jaren oa de tracks "Starting Over" en "Accelerate" uit met een andere Sunsation-bekende: Atmozfears. Code Black stond onder meer op Defqon.1, Electric Love Festival, Dance Valley, Euphoria, Ground Zero, Mayday en Hard Bass. Zaterdag 24 maart 2018 keert hij, ongetwijfeld triomfantelijk, terug op het Sunsation Dance Event.

STUK

Sinds 2015 timmert STUK hard aan de weg. Waar ze op YouTube onder de naam StukTV domineren met ruim 1,6 miljoen abonnees, zijn ze ook in het festival en club circuit naam aan het maken. Met ruim 250 shows op de teller staat dit ervaren trio bekend om hun energieke liveshows met een hoog party-gehalte. Na het uitbrengen van meerdere singles heeft STUK in het najaar van 2017 twee EP’s uitgebracht met uiteenlopende samenwerkingen (o.a. Kraantje Pappie, Tony Junior en Wolter Kroes). Recent is STUK een samenwerking aangegaan met Warner Music, nieuwe muziek wordt verwacht begin 2018. STUK stond eerder al op Solar, Paaspop, Vestrock, Dreamfields, Matrixx at the Park, ​ParkCity Live, Stoppelhaene, Dutch Valley​, Emporium Festival en Festyland. Zaterdag 24 maart 2018 staan ze op het Sunsation Dance Event.

Pieter van der Zweep

Pieter van der Zweep, 29 jaar oud en afkomstig uit Groningen, is een aanstormend Nederlands talent en wordt dé muzikale belofte van de komende tijd genoemd. Zijn singles Je Neemt Me Mee, Zal De Liefde Winnen, Dansen en Zevende Hemel zijn inmiddels niet meer weg te denken van de landelijke radio. In de afgelopen jaren is Pieter er dan ook in geslaagd om een zeer breed publiek aan te spreken. Jong of oud, man of vrouw, iedereen kan zich herkennen in de knallende, Nederlandstalige popmuziek die Pieter maakt. Pieter staat 17 maart 2018 op het Sunsation-podium tijdens de Hollandse Avond.

Evil Activities

Evil Activities is één van de grootste namen in hardcore EDM. Met 20 jaar ervaring, 3 albums op zijn naam 'Dedicated', 'Evilution' en 'Extreme Audio' en hits als 'Nobody Said It
Was Easy', 'Evil Inside' en 'Broken' is hij een wereldwijd gevierde live-act. Tijdens optredens op festivals als Qlimax, EDC, Sensation BLACK, Dominator,
Defqon.1 Festival, Mysteryland, Masters of Hardcore en Decibel bezorgt Evil Activities zijn publiek altijd een overdonderende ervaring. Zaterdag 24 maart 2018 staat hij op het Sunsation Dance Event.

Ronnie Ruysdael

Ronnie Ruysdael,voormalige leadzanger van de Sjonnies, weet overal het publiek in de polonaise te krijgen. Sinds de opsplitsing van de Sjonnies in januari 2010 treedt Ronnie als solo-artiest op in heel Nederland. In zijn glimmende outfit en voorzien van bakkebaarden en gouden tanden zingt hij met zijn eigen onvervalste stemgeluid  zowel oude Sjonnies-hits als ‘Dans je de hele nacht met mij’ en 'de Bostella', als ook zijn latere nummers, waaronder  ‘Eet veel bananen’ en 'De koning van de Polonaise’. Ronnie treedt 17 maart 2018 op tijdens de Hollandse Avond.

DOLF

Toen 'Fuck it All Up' werd uitgebracht in december 2016, vestigde DOLF zich onmiddellijk als een producent van glorieuze aanstekelijke dansmuziek. Meer dan 4 miljoen streams en talrijke festivalshows later bracht DOLF afgelopen zomer zijn Nighttime EP uit. Daarop volgde een gloednieuwe single met Yellow Claw genaamd "Vertigo", voor wie hij hun Los Amsterdam US-tournee in het najaar van 2017 opende. Verder speelde DOLF de hele zomer shows in Nederland, België, Duitsland en Spanje. 24 maart 2018 staat hij op het Sunsation Dance Event.

Sound Rush

Sound Rush is een eenvoudig herkenbaar Nederlands hardstyle duo, want het is een identieke tweeling. Dit aspect zorgt voor een natuurlijk vermogen om twee geesten tot één te laten samensmelten wanneer ze in de studio en op het podium opereerden. Sound Rush straalt de euforische kant van hardstyle uit, maar ze willen graag grenzen verleggen. Ze richten hun pijlen op een toekomstgerichte aanpak en een diepe verbinding met het hardstyle-geluid waaruit hun stijl voortkwam. Op 24 maart 2018 gaan ze dit demonstreren tijdens het Sunsation Dance Event.

Moombahbaas

Moombahbaas is een hard aan de weg timmerende DJ & producer van moombahton en reggaeton. Heeft een waslijst aan remixes, edits en mash-ups op zijn naam staan en gaat er voor zorgen dat de heupen lekker losgeschud gaan worden tijdens het Sunsation Dance Event op 24 maart 2018.

Zanger Rinus

Zanger Rinus, die eigenlijk Rinus Dijkstra heet, is een van de zangers die via YouTube grote populariteit in Nederland (en verder!) vergaarde. De grootste hits van Zanger Rinus zijn "Met Romana op de scooter", “Hey Marlous”, "Het meisje van de oliebollenkraam" en "Kiele, kiele, kiele". Stuk voor stuk meezing-hits die bijna iedere Nederlander zo onderhand kent. Na het uitbrengen van “Met Romana op de scooter”, brak Zanger Rinus definitief door waarna ook media als Life4You en DWDD zich meldden. Rinus staat 17 maart 2018 op de Hollandse Avond.

DJ Roy

Roy Keuter, aka Dj Roy, hoeven we eigenlijk niet meer voor te stellen, dit jaar staat hij op 17 maart voor de 10e keer op de Hollandse Avond. Sunsation <3 DJ Roy. Maar vooruit, laten we dan z'n bio van z'n site hier toch maar neer zetten:
Met meer dan 15 jaar ervaring is hij nog steeds 1 van de meest geboekte dj's van Nederland en draait hij nog steeds gemiddeld 4 dagen per week in het hele land. Maar ook internationaal kun je hem tegenkomen. Van de Skihutten in Oostenrijk en Frankrijk tot de mooiste en vetste zomerfeesten aan de Spaanse costa's, Gran Canaria, Mallorca, en op knallende party's van Turkije tot aan Griekenland. EN ELK JAAR OP DE HOLLANDSE AVOND VAN SUNSATION NATUURLIJK.

Tjitse Leemhuis

Tjitse Leemhuis werkt voor 3FM als audioproducer en eerder als programmaproducer voor meerdere programma’s en DJ’s. Een van de hoogtepunten is het vrijdagavondprogramma ‘Ekstra Weekend’. Tjitse is daarnaast werkzaam als DJ, zowel solo en als onderdeel van Hilversum House Maffia. Met Hilversum House Maffia stond hij in 2015 al eens op het Sunsation Dance Event. Het DJ-vak leerde Tjitse echter niet in Hilversum, maar gewoon in Middelstum, bij discotheek Moonlight. Tjitse gaat ons op 23 maart 2018 mee terug nemen naar die inmiddels legendarische Moonlight-periode, tijdens Back to the 90s & 00s.

FeestDJ Maarten

Nog zo iemand die we eigenlijk niet meer hoeven voor te stellen. Maarten is sinds we in 2015 een tweede podium begonnen in te zetten tijdens de Hollandse Avond, de koning in Maarten's Feestpaleis. Een van de beste Nederlandse entertainers. Deze knotsgekke DJ schuwt geen enkel middel om de tent op zijn kop te zetten. Tijdens een show draait Maarten niet alleen plaatjes maar zingt hij ook de sterren van de hemel. Maffe verkleedpartijen, gekke attributen, Maarten zorgt voor een kolderieke show waar de vonken van af spatten. 17 maart 2018, Hollandse Avond!

MC Apster

MC Apster is een van de meest veelzijdige MC's in de wereld van EDM. Hij wordt geboekt op events over de hele wereld en heeft daarbij samengewerkt met namen als Hardwell, Armin van Buuren,  Afrojack en Martin Garrix. Voor Sunsation onderhand een bekend gezicht, Apster is al meerdere malen de host van de Sunergy Dome tijdens het Sunsation Dance Event geweest. Dat hij het op Sunsation altijd goed naar zijn zin heeft, bewees hij ook in 2017, toen hij spontaan tijdens Back to the 90s en 00s ook de microfoon ter hand nam. Ook dit jaar is hij er bij op 24 maart 2018 tijdens het Sunsation Dance Event.

Boogshe

Boogshe is Nederland's bekendste vrouwelijke MC. Haar carrière begon in 2006 toen ze de vocalen verzorgde voor de track "Slut!" van Dennis Christopher en Tony Cha Cha. Tony Cha Cha nodigde haar vervolgens uit haar kunsten live tijdens zijn optredens te demonstreren. Dit zorgde voor een kennismaking met DJ Jean, die erg onder de indruk was van haar rauwe, energieke geluid. Samen namen ze de top 40 hit "Sexy Lady" op. Andere samenwerkingen volgden, met o.a. Showtek, Starkillers, STFU, Ralvero en Laidback Luke. Ook live is ze overal geweest, met optredens op o.a. Mysteryland en Dance Valley en op verschillende internationale podia. Zaterdag 24 maart is ze de host van The Arena tijdens het Sunsation Dance Event.

Thomas Visser

Met Thomas Visser halen we het talent letterlijk uit de achtertuin. Deze talentvolle deejay/producer komt namelijk uit Middelstum. De afgelopen jaren ontwikkelde Thomas zich tot één van de meest veelbelovende talenten uit de regio. Het bracht hem langs diverse evenementen en festivals. Hoogste tijd dus voor een debuut op Sunsation.

JNXD

De opening in de Sunergy Dome wordt zaterdag 24 maart verzorgd door JNXD. Deze hardstyle deejay sloot zich vorig jaar aan bij het populaire label Dirty Workz. Eind vorig jaar bracht hij de succesvolle track 'A Broken Dawn' uit. Het betekende zijn definitieve doorbraak.